Japanse delegatie op bezoek

Zondag 13 mei 2018

Naar aanleiding van de doortocht van de 45e editie van de Ieperse kattenstoet, een driejaarlijks evenement die door de straten van Ieper trekt, was er een Japanse delegatie afgezakt naar ons Iepers Kattenasiel. Dit om de aanwezige katten en kittens te komen bewonderen, want niemand minder dan de Ieperse mascotte en opper-reuzin van de kattenstoet, Minneke Poes, was in verwachting. Haar partner, reus Cieper, was dolblij want de datum dat Minneke Poes moest bevallen was uitgerekend op zondag 13 mei.

De 44e editie van de Ieperse kattenstoet was met 50.000 tot 55.000 toeschouwers één van de meest succesvolle van de laatste decennia. Pers en publiek waren unaniem lovend.

De Kattenstoet staat garant voor een wervelend spektakel met telkens diverse nieuwe praalwagens, reuzen, muziekkorpsen, theater en dansgroepen. De kat in de geschiedenis, de kat in taal en legende, de kat de wereld rond en Ieper als historische stad worden geëvoceerd. Verrassende omkaderende activiteiten maken het geheel nog boeiender.