Ieperse asielpup vindt een nieuwe thuis bij minister voor dierenwelzijn Ben Weyts

Minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft een Duitse herderspup uit Ieperse dierenasiel geadopteerd. 

Minister Weyts staat erom bekend dat hij zijn huisdieren uit een asiel adopteert. Na het overlijden van zijn asielhond begin dit jaar, ging hij op zoek naar een nieuwe huisvriend. Zijn oog viel op een Duitse herderspup uit het dierenasiel van Ieper. Samen met zijn kinderen kwam hij de pup zelf ophalen bij opvangmoeder Annelore en Hilde. Asielmedewerker Benny Aeck wuifde bij het asiel samen met schepenen Eva Ryde en Dimitry Soenen de pup uit, zijn nieuwe thuis tegemoet. “Via onze werking met opvanggezinnen bieden wij de jongste dieren, zowel kittens als puppy’s, de beste zorgen en socialisatie. Zo maken ze een prima start in hun nieuwe gezin” legt Benny uit “We twijfelen er niet aan dat Sepp een prima huisgenoot wordt.”

Het Ieperse dierenasiel neemt al vele jaren de taak voor opvang van dieren zonder thuis op zich, in samenwerking met stad Ieper. “Dankzij de grote inzet en zorg van de vrijwilligers in het dierenasiel, vinden de honden en katten vrij vlot een goede nieuwe thuis” benadrukt schepen voor dierenwelzijn Ives Goudeseune (sp.a) “Dat de minister zijn weg tot in Ieper vond, is een mooi bewijs van erkenning voor hun vrijwillig engagement. We bouwen de komende jaren graag samen verder aan een goede dierenopvang in de regio”

“Een grote dankjewel aan de prima opvang door het Ieperse dierenasiel en zijn vrijwilligers!” zegt Ben Weyts : “We zijn blij om Sepp te verwelkomen in ons gezin. We zullen deze flinke Ieperse West-Vlaming een warme thuis bieden in Vlaams Brabant” 

Mensen die het voorbeeld van de minister willen volgen, kunnen dat doen. Men kan hiervoor terecht op www.dierenasielieper.be of www.adopteereendier.be.